Een boot kopen

Denk aan alle mooie herinneringen die u zult maken wanneer u met uw geliefden en vrienden de oceaan of het meer opgaat en geniet van de warmte van de zon terwijl u het frisse briesje op uw huid voelt. Iedereen zal vreugde en opwinding voelen bij deze gedachte. Maar hoe gaat men precies te werk bij de aankoop van een boot?
Het proces van de aankoop van een jacht is een proces dat u niet echt zult begrijpen totdat u het zelf hebt gedaan. U wilt er zeker van zijn dat de boot die u koopt u door de jaren heen veel nautisch plezier zal bezorgen, maar u wilt er ook zeker van zijn dat u er een behoorlijk koopje voor krijgt. Zelfs als dit de eerste keer is dat u op zoek gaat naar een boot, zal deze koopgids die wij hebben samengesteld u helpen een weloverwogen keuze te maken die u met een gerust hart kunt maken.

BEGINNEN MET DE AANKOOP

Er zijn talrijke cruciale fasen in het proces van de aankoop van een boot. Houd in gedachten dat u de procedure altijd zelf in de hand hebt. Doe alles in uw eigen tempo, zorg dat u het nodige onderzoek doet, en heb plezier. Het is mogelijk dat het planningsproces een hoop plezier voor u zal opleveren, vooral als u uw geliefden en vrienden erbij betrekt. Ga door met zoeken, ook als geen van de boten die u tegenkomt voor u geschikt lijkt. U hoeft niet ver te zoeken om de juiste boot voor uw activiteiten op het water te vinden.
Als u eenmaal hebt besloten een boot te kopen, zijn er een paar eenvoudige maatregelen die u kunt nemen om u op de aankoop voor te bereiden. Deze bestaan uit het uitvoeren van wat vluchtig onderzoek en het maken van wat persoonlijke planning om zo de basis te leggen voor de volgende stappen:

BEPALEN WELK TYPE BOOT U WILT KOPEN

Er is tegenwoordig een duizelingwekkend aanbod van boten die u kunt kopen. U heeft een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om uit te kiezen, waaronder catamarans, motorjachten, kleinere of grotere zeilboten, vissersboten, kajuitcruisers, pontoonboten, enzovoort, en vele bootmerken en bootdealers en boothandelaren om van te kopen, zoals de Boston Whaler die een geweldige klantenservice hebben.

Als u op zoek bent naar een catamaran of trimaran dan is dit een selectie van de geweldige opties die wij momenteel aanbieden:

Length11.8m

Built2024

VAT statusNot Paid

Priceon request

The Tesoro T38 Power Cat has been nominated for the European Powerboat of the ye ...
More Info

Length15.6m

Built2011

VAT statusNot Paid

Price290,000 EUR

Very fast sailing performance combined with easy to use handling is pure pleasur ...
More Info

Er is een boot beschikbaar voor elke denkbare combinatie van grootte, snelheid en activiteit. Om het type boot te kiezen dat voor u het meest geschikt is, moet u zich de volgende soort vragen stellen:

Waar ga ik met mijn boot naartoe?

De grootte van uw boot moet worden bepaald aan de hand van waar u van plan bent hem te gebruiken. Voor boten die in ondiepe wateren varen, kan een beperking van de afmetingen gelden, maar vaartuigen die in diepe, uitgestrekte wateren varen, moeten wellicht aan de grotere kant zijn.

U zult een plaats moeten vinden om uw boot op te slaan als u niet op het water bent. Een eigen aanlegsteiger maakt dit proces veel eenvoudiger, maar als u er geen heeft, zult u moeten kijken naar het huren van een slip in een jachthaven zodat u uw boot daar kunt parkeren. De kosten voor het stallen van grotere boten worden meestal maandelijks hoger.

Waar laat ik mijn boot in de winter?

Veel mensen gaan graag varen als een van hun vele hobby's en interesses. Er zijn heel wat verschillende doeleinden voor boten, gaande van vissen en sporten met waterscooters (PWC) tot joyriding en nachtelijke uitstapjes, en voor elk van deze doeleinden is een bepaald soort vaartuig nodig.

BEPAAL UW BUDGET

Nadat u hebt nagedacht over het soort boot dat u het meest aanspreekt, moet u bedenken hoeveel geld u bereid bent eraan uit te geven. Kijk naar uw financiën en bepaal hoeveel geld u kunt uitgeven voor de aankoop van een boot. U moet een begin maken met het sparen van geld om financieel stabiel te zijn als u eenmaal maandelijks voor uw boot gaat betalen. Bovendien kan dit u helpen om u voor te bereiden op de eerste aanbetaling die nodig zal zijn. Het type boot dat u uiteindelijk besluit te kopen zal voor een groot deel bepaald worden door de hoeveelheid geld die u binnen uw budget beschikbaar heeft.

multihull

Wanneer u over uw budget nadenkt, moet u waarschijnlijk rekening houden met de gemiddelde kosten van bootonderhoud en eventuele andere uitgaven. Tijdens deze stap moet u gaan kijken naar hoeveel een bootverzekering kost. Op bepaalde plaatsen zult u een bootverzekering op uw vaartuig moeten hebben; daarom zal dit een extra kostenpost zijn bovenop het bedrag dat u voor uw boot betaalt, die u in uw budget zult willen wegen.

BEGINNEN MET HET AANKOOPPROCES

U zult een grote verscheidenheid aan boten en stijlen vinden om uit te kiezen, en u zult gaandeweg een beter idee krijgen van uw voorkeuren. Afhankelijk van waar u de boot voor wilt gebruiken, moet u nadenken over de vele voorzieningen die de vaarervaring kunnen veranderen.

Als u rondkijkt, krijgt u ook een idee van de prijzen, wat gunstig is voor het opstellen van een budget. Als u weet hoeveel verschillende boten kosten, wordt het voor u gemakkelijker om er aanbiedingen voor te vinden. Door reviews te lezen en u aan te sluiten bij online communities en forums, kunt u nog meer informatie krijgen van schippers die zich al eerder in uw positie hebben bevonden. U kunt dit online doen. Zij kunnen van onschatbare waarde zijn bij het zoeken naar de ideale boot.

Als u op zoek bent naar een motorjacht is dit een selectie van geweldige opties die wij momenteel aanbieden:

Length14.99m

Built1926

VAT statusNot Paid

Price157,000 EUR

A fishing inspection boat, also serving as an icebreaker from 1926, for the love ...
More Info
soldnew

Length12.36m

Built2024

VAT statusNot Paid

Priceon request

The Tesoro T-40 is a luxurious walkaround boat and with a top speed of 45 knots ...
More Info

Length15.5m

Built1964

VAT statusPaid

Price240,000 EUR

A true classic in very good condition and with a lot of history - "Loreley" of S ...
More Info

Length17m

Built2015

VAT statusPaid

Price180,000 EUR

The boat is professionally built in Tønsberg by the boat building formerly know ...
More Info
sold

Length17.75m

Built1991

VAT statusPaid

PriceSOLD

Well-maintained and well looked after trawler with generally high standard. Good ...
More Info
sold

Length18.5m

Built2000

VAT statusPaid

PriceSOLD

Magnificent GUY COUACH 185, robust, economical and extremely seaworthy. Version ...
More Info

Length11.8m

Built2024

VAT statusNot Paid

Priceon request

The Tesoro T38 Power Cat has been nominated for the European Powerboat of the ye ...
More Info

Length11.78m

Built2024

VAT statusNot Paid

Priceon request

The Tesoro T-38 is a luxury walkaround boat and tender for mega yachts and with ...
More Info

VOORDELEN VAN DE AANKOOP VAN EEN NIEUWE BOOT

Ondanks de hogere aanvangsinvestering kiezen veel booteigenaren voor de aanschaf van een gloednieuw vaartuig. Hieronder volgen enkele voorbeelden van situaties waarin het gerechtvaardigd kan zijn meer geld uit te geven aan een nieuwe boot:

  • Als u een gloednieuwe boot koopt, hoeft u zich geen zorgen te maken over hoe de vorige eigenaars met de boot zijn omgegaan. Aangezien u de eerste eigenaar van de boot bent, zal alles aan boord in perfecte staat zijn. Er zijn geen verborgen gebreken die de vorige eigenaar voor u heeft achtergelaten.
  • Garanties zijn meestal inbegrepen in de aankoopprijs van nieuwe boten, en hun doel is om de eigenaar te beschermen tegen financiële verantwoordelijkheid voor bepaalde schade. De aanschaf van een tweedehands vaartuig kan een mate van gemoedsrust bieden die gewoonlijk niet beschikbaar is. Mocht er iets stuk gaan, dan kunt u op de garanties terugvallen.

VOORDELEN VAN HET KOPEN VAN EEN TWEEDEHANDS BOOT

Ondanks de hogere aanvangsinvestering kiezen veel booteigenaren voor de aanschaf van een gloednieuw vaartuig. Hieronder volgen enkele voorbeelden van situaties waarin het gerechtvaardigd kan zijn meer geld uit te geven aan een nieuwe boot:

  • Tweedehands boten zijn vaak verkrijgbaar tegen redelijker prijzen dan gloednieuwe. Dit betekent dat u geld kunt besparen door grotere of krachtigere boten te kopen. Dit zal resulteren in goedkopere maandelijkse rekeningen en meer flexibiliteit in uw financiële plan. Als de nieuwe boot die u op het oog hebt buiten uw prijsklasse ligt, kunt u misschien een gebruikte boot ontdekken die vergelijkbaar is met de boot die u wilt hebben en die u voor meer geld kunt verkopen.
  • Wanneer u een gloednieuwe boot koopt, kunt u zich zorgen maken over zelfs de kleinste deukjes of krasjes. Wanneer u een tweedehands boot koopt, wint u aan comfort omdat u weet dat de kras of de deuk niet de eerste of de laatste zal zijn.
  • Wanneer u de tweedehands markt verkent, heeft u een grote verscheidenheid aan aankoopmogelijkheden tot uw beschikking. U kunt een betere deal krijgen terwijl u nog steeds van de voordelen van een dealer geniet door van een gebruikte boot dealer te kopen. Omdat ze lagere overheadkosten hebben dan dealers, zijn bootmakelaars in staat om prijzen te bieden die mogelijk nog concurrerender zijn dan die van dealers. Als u iets koopt van een persoon die het zelf verkoopt, kunt u wellicht een lagere prijs bedingen. U heeft ook de keuze om een oudere boot in te ruilen voor een deal die nog gunstiger is.

Als u eenmaal hebt besloten of u een nieuwe of gebruikte boot wilt kopen, kunt u beginnen met zoeken naar specifieke modellen boten binnen de categorie die u hebt gekozen. Houd de markt nauwlettend in de gaten om er zeker van te zijn dat u op de hoogte bent van alle meest recente koopjes die beschikbaar komen.

Breid het gebied van uw zoekopdracht uit tot elke afstand die u bereid bent te reizen om een koopje te ontdekken. Houd in gedachten dat als je koopt van een dealer, is het waarschijnlijk dat je zal moeten gaan via hen voor eventuele reparaties of andere diensten die verband houden met uw garantie.

Wanneer u beslist waar u uw boot wilt kopen, moet u Sea Independent overwegen.

This site uses cookies for optimal presentation of our selection of yachts and content.